KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy Home Over ons
Inspiratie - 

Kunststof overkapping vrijstaand wat is voor u de beste keuze?

woning-vergroten-met-een-tuinkamer-aanbouw
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

Wanneer de zon schijnt is het heerlijk om in de tuin te zitten. Een lekker verfrissend drankje en een mooi boek kunnen voor het optimale gevoel van rust zorgen op een mooie lente of zomerdag. Wanneer dat zonnetje lekker schijnt en buiten zitten erg aantrekkelijk wordt is het fijn als de tuin daar ook op voorbereid is. Genieten van het mooie weer in een tuin die half af is wordt dan toch iets lastiger. Dat is zonde. Niks zou iemand moeten tegenhouden om buiten tot rust te kunnen komen.

Maak de tuin klaar voor de zomer

De tuin klaar maken voor wanneer de zon schijnt hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met een aantal kleine toevoegingen kan er al een groot verschil gemaakt worden én dat zonder het inhuren van een tuinman! Zo kan een leuke tuin set, verschillende nieuwe planten of een leuke terrasoverkapping veel verschil maken voor de tuin. Dit zijn onderdelen die je allemaal zelf in elkaar kan zetten of kan aanschaffen. Je bent zo niet afhankelijk in het vernieuwen van je eigen tuin. Verschillende accessoires zorgen voor het gezellig maken van de tuin maar wil je een grotere verandering doorvoeren dan is een terrasoverkapping een goede uitkomst.         

Tuinoverkapping vrijstaand waar moet je rekening mee houden?

Een tuinoverkapping vrijstaand zorgt voor een mooie zitplek in jouw tuin. Dit is erg fijn wanneer het buiten warm wordt en je van het heerlijke weer wilt genieten. Om voor jou de beste kunststof overkapping vrijstaand te creëren is het belangrijk om na te denken welke optie voor jou het beste is. Schijnt de zon vaak waar de vrijstaande veranda aluminium moet komen? Houd je van de warmte stralen die van de zon af komt? Wil je in de avond vanuit de vrijstaande tuinoverkapping aluminium naar de sterren kunnen kijken? Heb je een koel windje in de vrijstaande veranda aluminium? Dit zijn allemaal vragen waar je rekening mee kan houden bij het maken van een beslissing over een vrijstaande kunststof overkapping.

Soorten overkappingen    

Een overkapping kan van kunststof of glas gemaakt worden. Een kunststof overkapping vrijstaand wordt gemaakt van polycarbonaat. Bij polycarbonaat heb je keus uit verschillende versies die bepalen hoe sterk de zon erdoorheen schijnt. Kies je voor helder polycarbonaat? Dan zijn de platen van een stevige x-structuur en zijn ze 66% licht doorlatend in de vrijstaande tuinoverkapping. Opaal polycarbonaat is maar 54% licht doorlatend en zorgt ervoor dat het zonlicht wordt verspreid en niet warme stralen van de zon doorlaat. De laatste optie is IQ relax polycarbonaat. Dit is eigenlijk de beste optie als je weinig last wilt hebben van de zon in jouw vrijstaande kunststof overkapping. Bij deze optie wordt niet alleen het zonlichtverspreid, maar wordt ook een deel van de warmte tegengehouden door een speciale beschermlaag. Dit kan ervoor zorgen dat jouw vrijstaande tuinoverkapping aluminium niet zo benauwd wordt in de zomer. Naast kunststof is glas ook een optie. Glas is fijn als je graag door het dak heen wilt kijken. Het laat al het licht van de zon door maar dat hoeft met een bijpassende zonwering geen probleem te zijn. Bij de keuze gaat het erom wat voor jou het beste werkt en wat je het mooiste vindt.

Solundo helpt de tuin klaar te maken voor de zomer

Een tuinoverkapping vrijstaand zorgt voor een mooie plek in de tuin wanneer het lekker weer wordt. Jouw tuin is zo altijd gereed om van de buitenlucht te genieten, alleen of met vrienden. Weet je nog niet welke soort overkapping het beste bij jouw wensen past? Of twijfel je of een terrasoverkapping wel de juiste oplossing is voor het zonneklaar maken van jouw tuin? Neem gerust contact met ons op en kom langs in onze showroom. Wij helpen je graag om van jouw tuin een droomtuin te maken!

385