KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy
Inspiratie - 

Kunststof overkapping vrijstaand wat is voor u de beste keuze?

tuinoverkapping vrijstaand
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

Wanneer de zon schijnt is het heerlijk om in de tuin te zitten. Een lekker verfrissend drankje en een mooi boek kunnen voor het optimale gevoel van rust zorgen op een mooie lente of zomerdag. Wanneer dat zonnetje lekker schijnt en buiten zitten erg aantrekkelijk wordt is het fijn als de tuin daar ook op voorbereid is. Genieten van het mooie weer in een tuin die half af is wordt dan toch iets lastiger. Dat is zonde. Niks zou iemand moeten tegenhouden om buiten tot rust te kunnen komen.

Maak de tuin klaar voor de zomer

De tuin klaar maken voor wanneer de zon schijnt hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met een aantal kleine toevoegingen kan er al een groot verschil gemaakt worden én dat zonder het inhuren van een tuinman! Zo kan een leuke tuin set, verschillende nieuwe planten of een leuke terrasoverkapping veel verschil maken voor de tuin. Dit zijn onderdelen die u allemaal zelf in elkaar kunt zetten of kunt aanschaffen. U bent zo niet afhankelijk in het vernieuwen van uw eigen tuin. Verschillende accessoires zorgen voor het gezellig maken van de tuin maar wilt u een grotere verandering doorvoeren dan is een terrasoverkapping een goede uitkomst.         

Tuinoverkapping vrijstaand waar moet u rekening mee houden?

Een tuinoverkapping vrijstaand zorgt voor een mooie zitplek in uw tuin. Dit is erg fijn wanneer het buiten warm wordt en u van het heerlijke weer wilt genieten. Om voor u de beste kunststof overkapping vrijstaand te creëren is het belangrijk om na te denken welke optie voor u het beste is. Schijnt de zon vaak waar de vrijstaande veranda aluminium moet komen? Houdt u van de warmte stralen die van de zon af komt? Wilt u in de avond vanuit de vrijstaande tuinoverkapping aluminium naar de sterren kunnen kijken? Heeft u een koel windje in de vrijstaande veranda aluminium? Dit zijn allemaal vragen waar u rekening mee kunt houden bij het maken van een beslissing over een vrijstaande kunststof overkapping.

Soorten overkappingen    

Een overkapping kan van kunststof of glas gemaakt worden. Een kunststof overkapping vrijstaand wordt gemaakt van polycarbonaat. Bij polycarbonaat heeft u keus uit verschillende versies die bepalen hoe sterk de zon erdoorheen schijnt. Kiest u voor helder polycarbonaat? Dan zijn de platen van een stevige x-structuur en zijn ze 66% licht doorlatend in de vrijstaande tuinoverkapping. Opaal polycarbonaat is maar 54% licht doorlatend en zorgt ervoor dat het zonlicht wordt verspreid en niet warme stralen van de zon doorlaat. De laatste optie is IQ relax polycarbonaat. Dit is eigenlijk de beste optie als u weinig last wilt hebben van de zon in uw vrijstaande kunststof overkapping. Bij deze optie wordt niet alleen het zonlichtverspreid, maar wordt ook een deel van de warmte tegengehouden door een speciale beschermlaag. Dit kan ervoor zorgen dat uw vrijstaande tuinoverkapping aluminium niet zo benauwd wordt in de zomer. Naast kunststof is glas ook een optie. Glas is fijn als u graag door het dak heen wilt kijken. Het laat al het licht van de zon door maar dat hoeft met een bijpassende zonwering geen probleem te zijn. Bij de keuze gaat het erom wat voor u het beste werkt en wat u het mooiste vindt.

Solundo helpt de tuin klaar te maken voor de zomer

Een tuinoverkapping vrijstaand zorgt voor een mooie plek in de tuin wanneer het lekker weer wordt. Uw tuin is zo altijd gereed om van de buitenlucht te genieten, alleen of met vrienden. Weet u nog niet welke soort overkapping het beste bij uw wensen past? Of twijfel u of een terrasoverkapping wel de juiste oplossing is voor het zonneklaar maken van uw tuin? Neem gerust contact met ons op en kom langs in onze showroom. Wij helpen u graag om van uw tuin een droomtuin te maken!

Veelgestelde vragen over een kunststof overkapping vrijstaand

Wat kost een kunststof overkapping vrijstaand?  

Een kunststof overkapping vrijstaand kost minimaal €1571,83. Dit is een overkapping die een helder opaal dak heeft wat de overkapping van kunststof maakt. De prijs kan beïnvloed worden door de grootte van de overkapping die u uitkiest. De overkapping met deze prijs is 406 cm x 200 cm, maar hoe groter de overkapping die u uitkiest zal zijn, hoe hoger de prijs zal zijn.

Hoeveel procent mag de kunststof overkapping vrijstaand bedekken?  

De kunststof overkapping vrijstaand mag niet meer dan 50% van uw tuin bedekken. Daarnaast mag de overkapping ook niet groter dan 30m2 meter zijn, dit is waarom Solundo ook geen grotere overkapping aanbiedt dan 12 meter lang. Wilt u toch een grotere overkapping dan dat deze regels aangeven? Informeer dan bij uw gemeente of u dit mag doen.

385