KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy

Kunststof overkapping

Hoogwaardige kunststof overkapping op maat voor uw tuin. Verleng uw woonkamer met een prachtige overkapping van hoogwaardig en onderhoudsvrij materiaal. Extra handige opties beschikbaar. Solundo zorgt voor een complete overkapping waar u eindeloos van kunt genieten onder alle weersomstandigheden. Afbeelding kan afwijken van het gekozen product.

1.

Samenstellen
2.

Extra opties
3.

Bestellen

1. Stel je eigen kunststof overkapping samen

Hier kunt uw filteren op specifieke onderdelen om uw unieke kunststof overkapping te creëren. Kies uw opties.

2. Extra opties

Selecteer hier extra opties als zijwanden, verlichting en terrasverwarming, zodat u ook in de winter er altijd warm bij zit!

Handleiding

De handleidingen zijn digitaal te downloaden onder service & montage of selecteer hier de juiste handleiding(en) die dan uitgeprint mee worden geleverd.

 • M
Betonpoeren

Hier kunt u aangeven of u betonpoeren wilt toepassen om de staanders van de overkapping op te monteren. Uiteraard is het ook mogelijk om uw overkapping te plaatsen op een zelfgemaakte fundering. Zorg daarbij dat de fundering voldoet aan de voorwaarden gesteld in de montagehandleiding. Standaard wordt uw overkapping geleverd met 1 hemelwaterafvoer. Kiest u voor meer betonpoeren met een hemelwaterafvoer dan dient u ook in de materiaallijst de HWA pijp, bladrooster en gootuitloop aantallen aan te passen.

 • M
 • M
 • M
Verlichting

Een verlichting set bevat energiezuinige LED lampjes waarvan er 2 stuks per tussenligger worden gemonteerd. De benodigde boor, afstandsbediening en trafo(s) zijn inbegrepen in de set.

 • M
Terrasverwarmers

Voor nog meer gebruiksplezier van uw overkapping kunt u kiezen voor onze infrarood terrasverwarmers. Door het infrarood principe ervaart u snel een comfortabele stralingswarmte zonder dat de gehele ruimte eerst opgewarmd dient te worden. De terrasverwarmer wordt inclusief afstandsbediening geleverd.

Voorkant terrasoverkapping

Bij deze optie kunt u kiezen uit decoratieve schoren welke aan elke staander worden bevestigd of een glazen schuifwand. Met laatstgenoemde optie kunt u uw terrasoverkapping winddicht afsluiten.

Eerste zijkant terrasoverkapping

Kies hier uw opvulling van de eerste zijkant. U kunt kiezen uit zijwanden voorzien van meerdere soorten polycarbonaat, een spie om bijvoorbeeld het schuine puntje dicht te maken en een glazen schuifwand. Bij de glazen schuifwand is de geassembleerde glazen spie om de schuine zijde op te vullen standaard meegeleverd. U kunt hier ook de gewenste glashoogte aangeven. Let op, bij een overkapping van 200 cm diepte kunnen geen schuifdeuren worden geleverd.

 • M
 • M
 • M
Tweede zijkant terrasoverkapping

Kies hier uw opvulling van de tweede zijkant. U kunt kiezen uit zijwanden voorzien van meerdere soorten polycarbonaat, een spie om bijvoorbeeld het schuine puntje dicht te maken en een glazen schuifwand. Bij de glazen schuifwand is de geassembleerde glazen spie om de schuine zijde op te vullen standaard meegeleverd. U kunt hier ook de gewenste glashoogte aangeven. Let op, bij een overkapping van 200 cm diepte kunnen geen schuifdeuren worden geleverd.

 • M
 • M
 • M
Zonwering

Voor de warme zomers kan een zonwering voor veel extra comfort zorgen. Onze degelijke zonweringen zijn van het plissé type en worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal en bedieningsstok. Voor de overkappingen met een uitval van 2 meter en/of een breedte van 3,03 meter zijn geen zonweringen beschikbaar. Wilt u hierbij zonwering neem dan contact met ons op.

 • M
Vrijstaande contructie
Uitleg vrijstaande contructie
 • M
In de Materiaallijst kunnen wijzigingen in de materialen van het geselecteerde product worden aangebracht.
Totaal:
Totaalprijs: € 882,27
Door u gekozen opties: € 0,00
Prijs inclusief opties en BTW: € 882,27
Concept naar mijzelf mailen

Concept versturen

Met het versturen van het concept gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.
Door u samengestelde productprijs inclusief opties en BTW:
€ 882,27
Concept naar mijzelf mailen

Kunststof overkapping en Polycarbonaat overkapping

U wilt graag een terrasoverkapping kopen? Onder de vele mogelijkheden en varianten is een Kunststof overkapping een zeer gewild product. Een terrasoverkapping polycarbonaat is opgebouwd uit een aluminium constructie, voorzien van polycarbonaatplaten. Verkrijgbaar in helder, melkwit of de zonwerende variant IQ Relax (melkwit). Polycarbonaat is een duurzaam materiaal dat eenvoudig te verwerken is in uw overkapping polycarbonaat. De platen kennen een stevige structuur en zijn bestand tegen alle weersinvloeden. Daarnaast kunnen ze ook extra bescherming bieden tegen felle zonnestralen en warmte in de overkapping. De kunststof overkapping is eenvoudig te monteren, eventueel in te korten, mocht dat nodig zijn.

Materiaal van de kunststof overkapping

De overkapping is niet volledig van kunststof gemaakt. Het geraamte bestaat uit gepoedercoate aluminium. De poedercoating kan in verschillende kleuren gemaakt worden, zo kunt u een overkapping in crème wit, verkeerswit of antraciet hebben. Aluminium is stevig en duurzaam wat het ideaal materiaal maakt voor een overkapping. Aluminium is niet alleen duurzaam maar ook makkelijk te monteren aangezien het niet zo zwaar als staal is. Met een aluminium overkapping kunt u nog jarenlang genieten van uw tuin en woning zonder afhankelijk te zijn van het weer.

Extra’s voor de polycarbonaat overkapping

Polycarbonaat is ideaal als bescherming tegen de warme zon maar er zijn nog extra onderdelen die zorgen voor een luxe overkapping. Er zijn verschillende extra’s die u kunt toevoegen aan uw overkapping. Infrarode verwarming is iets wat toegevoegd kan worden, zodat u zelfs in de winter kunt genieten van uw tuin zonder last te hebben van de kou. Niet alleen helpt infrarode verwarming geeft een luxe uitstraling, ook verlichting brengt luxe met zich mee. De ingebouwde Led verlichting zorgt ervoor dat u in de winter en zomeravonden gerust nog buiten kunt zitten zonder dat het te donker wordt. U kunt met behulp van deze extra’s uw overkapping zo luxe maken als u zelf wilt. Maak de overkapping zo helemaal naar wens. Zorg met behulp van deze extra’s dat u het hele jaar kunt genieten van uw tuin en overkapping!

Monteren

Wanneer u heeft gekozen welke opties u wilt kiezen voor uw kunststof overkapping. Dan is het tijd om de overkapping in elkaar te zetten. En dit kunt u gemakkelijk zelf! Met de online montagehandleiding kunt u stapsgewijs de kunststof overkapping stap voor stap opbouwen. Per stap wordt benoemd welke materialen u nodig heeft en welk gereedschap daarbij hoort. Een tip van ons: nodig een vriend of familielid uit om u te helpen met het opbouwen van de overkapping dan heeft u voor u het weet een mooie kunststof overkapping in uw tuin staan! Krijg zo nog meer voldoening uit uw overkapping.

Polycarbonaat overkapping

Met een terrasoverkapping polycarbonaat bent u verzekerd van een hoogwaardig product tegen een uiterst scherpe prijs. Eenmaal opgebouwd zult u jarenlang plezier hebben van uw onderhoudsarme polycarbonaat overkapping. Een overkapping polycarbonaat is een uiterst flexibele oplossing voor het overkappen van uw terras. Ook voor de toepassing als zijwand en zijspie is polycarbonaat zeer flexibel en doelmatig, omdat het op vrijwel elke maat te maken is. Een zijspie van polycarbonaat zal ervoor zorgen dat er geen wind onder de overkapping door kan komen van de zijkanten. Zo heeft u altijd een plekje in de tuin die uit de wind is.  Dus, gaat u een terrasoverkapping aanschaffen? Bekijk dan zeker onze polycarbonaat overkapping!

Solundo geeft advies

Een kunststof overkapping is ideaal als koele plek in de zomer en als warme plek in de tuin voor de winter. Elk seizoen kunt u genieten in de tuin met de polycarbonaat overkapping. Weet u precies wat u wilt voor uw overkapping? Kies uit de verschillende opties en bestel gelijk uw overkapping! Vind u het toch wat lastiger door de verschillende keuzes die u kunt maken? Wees gerust wij helpen u graag om de juiste beslissing te maken. Bekijk alle voorbeelden die wij laten zien op de website, om daar inspiratie uit te kunnen doen. Vind u het nog steeds ingewikkeld? Neem dan contact met ons op en kom langs bij onze showroom voor persoonlijk advies. Samen creëren wij uw droomtuin!

Veelgestelde vragen

Is een terrasoverkapping vergunningsvrij?  

Dat hangt van meerdere factoren af. Het is verstandig om vooraf bij uw gemeente te checken wat u wel of niet vergunningsvrij mag bouwen. Zo moet bijvoorbeeld duidelijk zijn welk deel van uw erf vergunningsvrij nog te bebouwen is, hoe groot de overkapping maximaal mag zijn en welk deel van de tuin uiteindelijk door de overkapping in beslag genomen wordt. Check ook de regels uit het Bouwbesluit, ook wanneer u wel vergunningsvrij mag bouwen.

Wat is een goede terrasoverkapping?  

Een goede terrasoverkapping is gebouwd uit duurzame materialen, is degelijk gemonteerd en voldoet aan de wet- en regelgeving rondom terrasoverkappingen. Denk bijvoorbeeld ook aan een CE-keurmerk, wat inhoudt dat de terrasoverkapping is toegelaten op de Europese markt om aan consumenten te verkopen. Bij de aanschaf van een goede terrasoverkapping let u natuurlijk vooral op het soort materiaal, de wijze van monteren en de afwerking en eventuele coating van het materiaal.

Wat is een overkapping?  

Een overkapping is een overdekte ruimte, vaak gerealiseerd in de (achtertuin) of op het terras, direct aan de woning gebouwd. Echter, een overkapping kan ook een vrijstaand overdekt gedeelte in de tuin zijn. Vaak wordt een overkapping als een veranda gebruikt om heerlijk te kunnen ontspannen, te genieten van gezelschap en lekker te eten en te drinken. Een overkapping valt onder bijgebouwen, waarvoor in bepaalde gevallen een vergunning nodig is.

Wat is een terrasoverkapping?  

Een terrasoverkapping is – het woord zegt het al – een overkapping van uw terras. Zo eenvoudig is het. Veelal uitgevoerd in aluminium profielen, die in een standaardkleur gecoat zijn, voorzien van dakglaspanelen of polycarbonaatplaten. Een terrasoverkapping wordt vaak tegen de woning aangebouwd, zodat u gelijk vanuit de woning het overdekte terras op stapt.

Hoeveel kost een overkapping?  

De prijs van een terrasoverkapping hangt natuurlijk af van de grootte en de uitvoering van de overkapping. Een overkapping is in velerlei afmetingen en kleuren te verkrijgen, zodat u steeds passend bij uw tuin of terras een overkapping kunt bouwen. Zo heeft u bijvoorbeeld ook de keus tussen glas of polycarbonaat als dakmateriaal, een belangrijke component om de prijs te bepalen. Zeker is in ieder geval dat er voor elk budget een passende overkapping te krijgen is.
 

Is een terrasoverkapping een bijgebouw?  

Ja, het is een zogenaamd bijbehorend bouwwerk, bijvoorbeeld als serre, overkapping of carport direct aan de woning gebouwd. Vaak mag er tot 30m2 vergunningsvrij gebouwd worden, mits deze in het achtererfgebied geplaatst wordt. Via het omgevingsloket van de overheid kunt u online nagaan of u een omgevingsvergunning voor uw overkapping nodig hebt.

Hoe maak je een overkapping dicht?  

Een overkapping is eenvoudig uit te breiden met glazen schuifdeuren, zodat u de overkapping ‘dicht’ kunt maken. De glazen schuifwanden zorgen voor extra comfort en leefruimte in uw terrasoverkapping, waardoor u langer van het buitenseizoen genieten kunt. De montage van glazen schuifwanden is verrassend eenvoudig en snel te realiseren. Verkrijgbaar in vele hoogtes en breedtes. 

Waarom een terrasoverkapping?  

De redenen om een terrasoverkapping aan te schaffen zijn natuurlijk persoonlijk en heel divers. Wilt u beschut tegen weer en wind langer van het buitenseizoen genieten? Zoekt u een ‘verlengstuk’ van uw woongenot, door een glazen serre te realiseren? Een terrasoverkapping zal al snel in beeld komen om uw wensen te vervullen: scherp geprijsd, snel geleverd en eenvoudig door u zelf op te bouwen.

Mag ik een terrasoverkapping plaatsen?  

In de meeste gevallen mag u een terrasoverkapping plaatsen. Houd daarbij wel rekening met bepaalde voorwaarden en regels die vanuit de landelijke overheid zijn voorgeschreven. Denk bijvoorbeeld aan maximale afmetingen en oppervlakte, positie ten opzichte van de woning en de openbare weg en afstand tot de erfgrens. Overleg ook altijd even met de buren. Twijfelt u wat u wel of niet mag? Raadpleeg uw gemeente en check online het Bouwbesluit.

Hoe hoog mag een terrasoverkapping zijn?  

Dat hangt onder andere van de diepte van de overkapping af. Zodra de uitval van de overkapping niet meer dan 2,5m is, mag een overkapping die aan de woning gebouwd worden max. 4m hoog zijn. Denk bijvoorbeeld aan een carport. Is de uitval meer dan 2,5m uit de woning, dan bedraagt de maximale hoogte van de overkapping 3m. Dat laatste geldt ook voor een vrijstaande terrasoverkapping in de achtertuin (achtererfgebied).

Hoe diep mag een terrasoverkapping zijn?  

Er gelden een aantal voorwaarden waaraan een terrasoverkapping moet voldoen of u nu wel of geen vergunning nodig hebt. De diepte van een overkapping is niet specifiek voorgeschreven, in tegenstelling tot de hoogte. De maximale oppervlakte om nog vergunningsvrij te kunnen bouwen bedraagt 30m2. Groter kan, maar dan moet er een vergunning aangevraagd worden.

421