Kunststof overkapping

Kunststof overkapping

Soort: Overkapping | Breedte: 306 cm | Diepte: 200 cm | Kleur: Antraciet structuur (RAL7016) | Dakmateriaal: Opaal polycarbonaat | Sierlijst: Rond | Overig: Standaard goot | Sneeuwzone: SZ1 | Sneeuwzone: SZ2

Extra Opties: Handleiding: Handleiding overkapping overkapping

Artikelnummer 120926

Een kunststof overkapping verlengt uw huis verder naar de tuin. De overkapping is van hoogwaardig aluminium en onderhoudsarm. Een kunststof terrasoverkapping heeft een dak gemaakt van polycarbonaat. Polycarbonaat is verkrijgbaar in drie verschillende dichtheden. Bepaal zelf hoeveel zon u door de overkapping wilt laten. Geniet optimaal buiten onder de overkapping met een goed dak van polycarbonaat. Klik verder voor meer informatie over de voordelen van een kunststof overkapping!

Lees meer
SON-Contactfoto2-wrap
Persoonlijk advies?
IQ relax platen hebben niet alleen de voordelen van de opale plaat (zoals het zonlicht dat diffuse wordt waardoor niet alleen het licht beter verspreid wordt maar ook de warmte van de zonnestralen niet “steekt”) maar het houdt ook meer warmte tegen door een speciale toplaag. Van de polycarbonaat platen is dit de beste optie.
Configuratie met belasting tot 65kg/m2 ofwel 30cm sneeuw/m2, standaard voor Nederland is SZ1 voldoende.
Configuratie met belasting tot 85kg/m2 ofwel 50cm sneeuw/m2

Extra opties

Selecteer hier extra opties als zijwanden, verlichting en terrasverwarming, zodat u ook in de winter er altijd warm bij zit!

Hoogwaardige kunststof overkapping op maat voor uw tuin. Verleng uw woonkamer met een prachtige overkapping van hoogwaardig en onderhoudsvrij materiaal. Extra handige opties beschikbaar. Solundo zorgt voor een complete overkapping waar u eindeloos van kunt genieten onder alle weersomstandigheden. Afbeelding kan afwijken van het gekozen product.

Overkapping
306 cm
200 cm
Antraciet structuur (RAL7016)
Opaal polycarbonaat
Rond
Standaard goot
SZ1
SZ2

Totaal:

Totaal prijs 882,27
Extra opties 0,-
Prijs inclusief opties en BTW 882,27

Kunststof overkapping

882,27

Kunststof overkapping en Polycarbonaat overkapping

U wilt graag een terrasoverkapping kopen? Onder de vele mogelijkheden en varianten is een Kunststof overkapping een zeer gewild product. Een terrasoverkapping polycarbonaat is opgebouwd uit een aluminium constructie, voorzien van polycarbonaatplaten. Verkrijgbaar in helder, melkwit of de zonwerende variant IQ Relax (melkwit). Polycarbonaat is een duurzaam materiaal dat eenvoudig te verwerken is in uw overkapping polycarbonaat. De platen kennen een stevige structuur en zijn bestand tegen alle weersinvloeden. Daarnaast kunnen ze ook extra bescherming bieden tegen felle zonnestralen en warmte in de overkapping. De kunststof overkapping is eenvoudig te monteren, eventueel in te korten, mocht dat nodig zijn.

Materiaal van de kunststof overkapping

De overkapping is niet volledig van kunststof gemaakt. Het geraamte bestaat uit gepoedercoate aluminium. De poedercoating kan in verschillende kleuren gemaakt worden, zo kunt u een overkapping in crème wit, verkeerswit of antraciet hebben. Aluminium is stevig en duurzaam wat het ideaal materiaal maakt voor een overkapping. Aluminium is niet alleen duurzaam maar ook makkelijk te monteren aangezien het niet zo zwaar als staal is. Met een aluminium overkapping kunt u nog jarenlang genieten van uw tuin en woning zonder afhankelijk te zijn van het weer.

Extra’s voor de polycarbonaat overkapping

Polycarbonaat is ideaal als bescherming tegen de warme zon maar er zijn nog extra onderdelen die zorgen voor een luxe overkapping. Er zijn verschillende extra’s die u kunt toevoegen aan uw overkapping. Infrarode verwarming is iets wat toegevoegd kan worden, zodat u zelfs in de winter kunt genieten van uw tuin zonder last te hebben van de kou. Niet alleen helpt infrarode verwarming geeft een luxe uitstraling, ook verlichting brengt luxe met zich mee. De ingebouwde Led verlichting zorgt ervoor dat u in de winter en zomeravonden gerust nog buiten kunt zitten zonder dat het te donker wordt. U kunt met behulp van deze extra’s uw overkapping zo luxe maken als u zelf wilt. Maak de overkapping zo helemaal naar wens. Zorg met behulp van deze extra’s dat u het hele jaar kunt genieten van uw tuin en overkapping!

Monteren

Wanneer u heeft gekozen welke opties u wilt kiezen voor uw kunststof overkapping. Dan is het tijd om de overkapping in elkaar te zetten. En dit kunt u gemakkelijk zelf! Met de online montagehandleiding kunt u stapsgewijs de kunststof overkapping stap voor stap opbouwen. Per stap wordt benoemd welke materialen u nodig heeft en welk gereedschap daarbij hoort. Een tip van ons: nodig een vriend of familielid uit om u te helpen met het opbouwen van de overkapping dan heeft u voor u het weet een mooie kunststof overkapping in uw tuin staan! Krijg zo nog meer voldoening uit uw overkapping.

Polycarbonaat overkapping

Met een terrasoverkapping polycarbonaat bent u verzekerd van een hoogwaardig product tegen een uiterst scherpe prijs. Eenmaal opgebouwd zult u jarenlang plezier hebben van uw onderhoudsarme polycarbonaat overkapping. Een overkapping polycarbonaat is een uiterst flexibele oplossing voor het overkappen van uw terras. Ook voor de toepassing als zijwand en zijspie is polycarbonaat zeer flexibel en doelmatig, omdat het op vrijwel elke maat te maken is. Een zijspie van polycarbonaat zal ervoor zorgen dat er geen wind onder de overkapping door kan komen van de zijkanten. Zo heeft u altijd een plekje in de tuin die uit de wind is.  Dus, gaat u een terrasoverkapping aanschaffen? Bekijk dan zeker onze polycarbonaat overkapping!

Solundo geeft advies

Een kunststof overkapping is ideaal als koele plek in de zomer en als warme plek in de tuin voor de winter. Elk seizoen kunt u genieten in de tuin met de polycarbonaat overkapping. Weet u precies wat u wilt voor uw overkapping? Kies uit de verschillende opties en bestel gelijk uw overkapping! Vind u het toch wat lastiger door de verschillende keuzes die u kunt maken? Wees gerust wij helpen u graag om de juiste beslissing te maken. Bekijk alle voorbeelden die wij laten zien op de website, om daar inspiratie uit te kunnen doen. Vind u het nog steeds ingewikkeld? Neem dan contact met ons op en kom langs bij onze showroom voor persoonlijk advies. Samen creëren wij uw droomtuin!

Veelgestelde vragen

Is een terrasoverkapping vergunningsvrij?

Dat hangt van meerdere factoren af. Het is verstandig om vooraf bij uw gemeente te checken wat u wel of niet vergunningsvrij mag bouwen. Zo moet bijvoorbeeld duidelijk zijn welk deel van uw erf vergunningsvrij nog te bebouwen is, hoe groot de overkapping maximaal mag zijn en welk deel van de tuin uiteindelijk door de overkapping in beslag genomen wordt. Check ook de regels uit het Bouwbesluit, ook wanneer u wel vergunningsvrij mag bouwen.

Wat is een overkapping?

Een overkapping is een overdekte ruimte, vaak gerealiseerd in de (achtertuin) of op het terras, direct aan de woning gebouwd. Echter, een overkapping kan ook een vrijstaand overdekt gedeelte in de tuin zijn. Vaak wordt een overkapping als een veranda gebruikt om heerlijk te kunnen ontspannen, te genieten van gezelschap en lekker te eten en te drinken. Een overkapping valt onder bijgebouwen, waarvoor in bepaalde gevallen een vergunning nodig is.

Hoeveel kost een overkapping?

De prijs van een terrasoverkapping hangt natuurlijk af van de grootte en de uitvoering van de overkapping. Een overkapping is in velerlei afmetingen en kleuren te verkrijgen, zodat u steeds passend bij uw tuin of terras een overkapping kunt bouwen. Zo heeft u bijvoorbeeld ook de keus tussen glas of polycarbonaat als dakmateriaal, een belangrijke component om de prijs te bepalen. Zeker is in ieder geval dat er voor elk budget een passende overkapping te krijgen is.

Hoe maak je een overkapping dicht?

Een overkapping is eenvoudig uit te breiden met glazen schuifdeuren, zodat u de overkapping ‘dicht’ kunt maken. De glazen schuifwanden zorgen voor extra comfort en leefruimte in uw terrasoverkapping, waardoor u langer van het buitenseizoen genieten kunt. De montage van glazen schuifwanden is verrassend eenvoudig en snel te realiseren. Verkrijgbaar in vele hoogtes en breedtes. 

Mag ik een terrasoverkapping plaatsen?

In de meeste gevallen mag u een terrasoverkapping plaatsen. Houd daarbij wel rekening met bepaalde voorwaarden en regels die vanuit de landelijke overheid zijn voorgeschreven. Denk bijvoorbeeld aan maximale afmetingen en oppervlakte, positie ten opzichte van de woning en de openbare weg en afstand tot de erfgrens. Overleg ook altijd even met de buren. Twijfelt u wat u wel of niet mag? Raadpleeg uw gemeente en check online het Bouwbesluit.

Hoe diep mag een terrasoverkapping zijn?

Er gelden een aantal voorwaarden waaraan een terrasoverkapping moet voldoen of u nu wel of geen vergunning nodig hebt. De diepte van een overkapping is niet specifiek voorgeschreven, in tegenstelling tot de hoogte. De maximale oppervlakte om nog vergunningsvrij te kunnen bouwen bedraagt 30m2. Groter kan, maar dan moet er een vergunning aangevraagd worden.

Wat is een goede terrasoverkapping?

Een goede terrasoverkapping is gebouwd uit duurzame materialen, is degelijk gemonteerd en voldoet aan de wet- en regelgeving rondom terrasoverkappingen. Denk bijvoorbeeld ook aan een CE-keurmerk, wat inhoudt dat de terrasoverkapping is toegelaten op de Europese markt om aan consumenten te verkopen. Bij de aanschaf van een goede terrasoverkapping let u natuurlijk vooral op het soort materiaal, de wijze van monteren en de afwerking en eventuele coating van het materiaal.

Wat is een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping is – het woord zegt het al – een overkapping van uw terras. Zo eenvoudig is het. Veelal uitgevoerd in aluminium profielen, die in een standaardkleur gecoat zijn, voorzien van dakglaspanelen of polycarbonaatplaten. Een terrasoverkapping wordt vaak tegen de woning aangebouwd, zodat u gelijk vanuit de woning het overdekte terras op stapt.

Is een terrasoverkapping een bijgebouw?

Ja, het is een zogenaamd bijbehorend bouwwerk, bijvoorbeeld als serre, overkapping of carport direct aan de woning gebouwd. Vaak mag er tot 30m2 vergunningsvrij gebouwd worden, mits deze in het achtererfgebied geplaatst wordt. Via het omgevingsloket van de overheid kunt u online nagaan of u een omgevingsvergunning voor uw overkapping nodig hebt.

Waarom een terrasoverkapping?

De redenen om een terrasoverkapping aan te schaffen zijn natuurlijk persoonlijk en heel divers. Wilt u beschut tegen weer en wind langer van het buitenseizoen genieten? Zoekt u een ‘verlengstuk’ van uw woongenot, door een glazen serre te realiseren? Een terrasoverkapping zal al snel in beeld komen om uw wensen te vervullen: scherp geprijsd, snel geleverd en eenvoudig door u zelf op te bouwen.

Hoe hoog mag een terrasoverkapping zijn?

Dat hangt onder andere van de diepte van de overkapping af. Zodra de uitval van de overkapping niet meer dan 2,5m is, mag een overkapping die aan de woning gebouwd worden max. 4m hoog zijn. Denk bijvoorbeeld aan een carport. Is de uitval meer dan 2,5m uit de woning, dan bedraagt de maximale hoogte van de overkapping 3m. Dat laatste geldt ook voor een vrijstaande terrasoverkapping in de achtertuin (achtererfgebied).

Whatsapp
Loading..