Technische uitleg

Materiaal
De aluminium onderdelen van de Sunrooms® terrasoverkapping, glazen schuifdeuren, zijwanden/-spieën en schuttingdelen zijn vervaardigd van het type aluminium 6063-T6. Een garantie voor het opbouwen van een stevige constructie. De profielen worden af-fabriek voorzien van een laag poedercoating van tenminste 60 tot 80 mµ en zijn daarmee tegen alle weersinvloeden bestand. Nooit meer onderhoud aan uw overkapping, enkel nog schoonmaken!

Voor extra draagvermogen kunnen de terrasoverkappingen van Sunrooms® optioneel voorzien worden van een stalen, gegalvaniseerde strip in de goot en aluminium, geanodiseerde kokerprofielen in de liggers. In combinatie met glazen panelen op het dak kunt u door middel van deze versterkingsmaterialen nog meer mogelijkheden realiseren. Wat denkt u van een vrije overspanning van 5 m of 6 m op twee staanders?

De overkappingen worden geleverd met zelfborende schroeven, waarvan de kop indezelfde kleur als de overkapping gecoat is. Veel onderdelen, zoals bovenlijsten op de liggers en kliklijsten in muurprofiel en goot laten zich eenvoudig vastklikken, waardoor extra schroeven niet meer nodig zijn. Dit verzekert u van een snelle en eenvoudige montage. En uiteraard wordt al het kleinmateriaal en montagemateriaal, zoals afwateringsmateriaal, kit en boren standaard meegeleverd. Een compleet pakket!
 

Dakplaten
U heeft de mogelijkheid uw overkapping te voorzien van twee soorten dakplaten:

  • Polycarbonaat: de geleverde polycarbonaatplaten hebben een XS-structuur, wat ze enorm sterk maakt. De dikte van de polycarbonaatplaten is 16 mm en ze zijn verkrijgbaar in de varianten helder, opaalwit en IQ Relax. De IQ Relax-variant zorgt voor extra warmtewering in uw terrasoverkapping. De polycarbonaatplaten hebben een breedte van 98 cm en zijn in de volgende lengtematen te krijgen: 200cm, 250cm, 300 cm, 350 cm en 400 cm. De polycarbonaatplaten worden aan de kopse bovenzijde voorzien van gesloten anti-dust tape, aan de kopse onderzijde open anti-dust tape, zodat eventueel condenswater eenvoudig afvloeien kan naar de goot.
  • Glas: Solundo levert glaspanelen van gehard en gelaagd glas volgens het zogenaamde 44.2-principe. Een glaspaneel bestaat uit twee gehard glazen panelen van elk 4 mm dik, daartussen wordt een dubbele folielaag geplakt, wat het glas tot een gelaagd paneel van 8mm dik maakt. Extra sterk en extra veilig. De gehard glazen panelen (veiligheidsglas) zijn verkrijgbaar in de breedtes 64 cm, 72 cm en 98 cm. Lengtes: 250 cm, 300 cm, 350cm en 400 cm.


Afmetingen

  • De terrasoverkappingen zijn in standaard afmetingen op voorraad. Dit ziet u terug in de maten en mogelijkheden in onze webshop.
  • Standaard breedtes zijn 306 cm (alleen RAL7016), 406 cm, 506 cm en 606 cm. Maar natuurlijk kunt u ook bredere overkappingen bouwen, daarvoor worden de gootsets aan elkaar gekoppeld. Let op dat u bij een gekoppelde goot altijd een totale breedtemaat hebt die doortelt in de rij van standaard breedtematen: 706 cm, 806 cm, 906 cm, 1006 cm, 1106 cm, 1206cm, enz. Wanneer bijvoorbeeld twee goten van 406 cm gekoppeld worden, dient u de totale breedtemaat van 812 cm naar 806 cm terug te brengen. Daarmee kunt u de liggers precies met een hartmaat van 100 cm monteren zodat de panelen van 98 cm ertussen passen.
  • De uitval van de overkapping is op gelijke wijze verdeeld als bij de dakplaten. Dat betekent dat de liggers verkrijgbaar zijn in de standaard lengtes 200 cm, 250 cm, 300 cm, 350 cm en 400 cm. Houdt u er rekening mee dat de totale diepte van de overkapping (inclusief goot en staanders) ongeveer 14 cm extra is.

Van harte welkom

Graag verwelkomen wij je in onze showroom. We nemen de tijd om je van het juiste advies te voorzien. In onze showroom vind je de meest uiteenlopende modellen, opties en mogelijkheden. Graag tot ziens.

Wij zien u graag in onze showroom!

Whatsapp
Loading..