KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy

Tuinkamer

Op deze pagina treft u de mogelijkheden voor het samenstellen van een tuinkamer aan. U gaat letterlijk de verbinding tussen woning en tuin maken door het realiseren van een glazen tuinkamer. Klinkt mooi en dat is het ook. Bovendien is het samenstellen, aanschaffen en opbouwen van een glazen tuinkamer eenvoudiger dan u denkt. Laat u inspireren!

1.

Samenstellen
2.

Extra opties
3.

Bestellen

1. Stel je eigen tuinkamer samen

Uw tuinkamer op maat samenstellen doet u hieronder. Kies de gewenste kleur, dakplaten en de soort sierlijsten. Hou bij het samenstellen goed rekening met de juiste afmetingen.

2. Extra opties

Na het samenstellen van de tuinkamer, kunt u hier wat aardige opties selecteren. Ga bijvoorbeeld voor een terrasverwarming of hoogwaardige glazen schuifdeuren, zodat u de overkapping ook volledig kunt afsluiten.

Handleiding

De handleidingen zijn digitaal te downloaden onder service & montage of selecteer hier de juiste handleiding(en) die dan uitgeprint mee worden geleverd.

 • M
Betonpoeren

Hier kunt u aangeven of u betonpoeren wilt toepassen om de staanders van de overkapping op te monteren. Uiteraard is het ook mogelijk om uw overkapping te plaatsen op een zelfgemaakte fundering. Zorg daarbij dat de fundering voldoet aan de voorwaarden gesteld in de montagehandleiding. Standaard wordt uw overkapping geleverd met 1 hemelwaterafvoer. Kiest u voor meer betonpoeren met een hemelwaterafvoer dan dient u ook in de materiaallijst de HWA pijp, bladrooster en gootuitloop aantallen aan te passen.

 • M
 • M
 • M
Verlichting

Een verlichting set bevat energiezuinige LED lampjes waarvan er 2 stuks per tussenligger worden gemonteerd. De benodigde boor, afstandsbediening en trafo(s) zijn inbegrepen in de set.

 • M
Terrasverwarmers

Voor nog meer gebruiksplezier van uw overkapping kunt u kiezen voor onze infrarood terrasverwarmers. Door het infrarood principe ervaart u snel een comfortabele stralingswarmte zonder dat de gehele ruimte eerst opgewarmd dient te worden. De terrasverwarmer wordt inclusief afstandsbediening geleverd.

Voorkant terrasoverkapping

Bij deze optie kunt u kiezen uit decoratieve schoren welke aan elke staander worden bevestigd of een glazen schuifwand. Met laatstgenoemde optie kunt u uw terrasoverkapping winddicht afsluiten.

Eerste zijkant terrasoverkapping

Kies hier uw opvulling van de eerste zijkant. U kunt kiezen uit zijwanden voorzien van meerdere soorten polycarbonaat, een spie om bijvoorbeeld het schuine puntje dicht te maken en een glazen schuifwand. Bij de glazen schuifwand is de geassembleerde glazen spie om de schuine zijde op te vullen standaard meegeleverd. U kunt hier ook de gewenste glashoogte aangeven. Let op, bij een overkapping van 200 cm diepte kunnen geen schuifdeuren worden geleverd.

 • M
 • M
 • M
Tweede zijkant terrasoverkapping

Kies hier uw opvulling van de tweede zijkant. U kunt kiezen uit zijwanden voorzien van meerdere soorten polycarbonaat, een spie om bijvoorbeeld het schuine puntje dicht te maken en een glazen schuifwand. Bij de glazen schuifwand is de geassembleerde glazen spie om de schuine zijde op te vullen standaard meegeleverd. U kunt hier ook de gewenste glashoogte aangeven. Let op, bij een overkapping van 200 cm diepte kunnen geen schuifdeuren worden geleverd.

 • M
 • M
 • M
Zonwering

Voor de warme zomers kan een zonwering voor veel extra comfort zorgen. Onze degelijke zonweringen zijn van het plissé type en worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal en bedieningsstok. Voor de overkappingen met een uitval van 2 meter en/of een breedte van 3,03 meter zijn geen zonweringen beschikbaar. Wilt u hierbij zonwering neem dan contact met ons op.

 • M
Vrijstaande contructie
Uitleg vrijstaande contructie
 • M
In de Materiaallijst kunnen wijzigingen in de materialen van het geselecteerde product worden aangebracht.
Totaal:
Totaalprijs: € 882,27
Door u gekozen opties: € 0,00
Prijs inclusief opties en BTW: € 882,27
Concept naar mijzelf mailen

Concept versturen

Met het versturen van het concept gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.
Door u samengestelde productprijs inclusief opties en BTW:
€ 882,27
Concept naar mijzelf mailen

Tuinkamer

Stel, u wilt een serre of tuinkamer maken. Dat wil nogal wat zeggen. Een tuinkamer, moeten we dat letterlijk zien als een kamer in uw tuin? Hoort het dan bij uw woning of toch bij uw tuin? Voor Solundo is een tuinkamer geen tegenstelling in zichzelf, maar juist de perfecte vorm van synergie: én tuin én kamer in één. Een tuinkamer zien we als letterlijk een kamer in de tuin. Dit kan aan de woning vast of los in de tuin. Het is een ruimte die gebouwd wordt door middel van een paar aluminium palen en een dak met daaromheen bijpassende glazen wanden. Zo ingewikkeld klinkt dat eigenlijk niet toch? Een tuinkamer kopen en daarmee een tuinkamer bouwen is wat ons betreft dan ook eenvoudiger dan het klinkt.

Tuinkamer als aanbouw

Door de tuinkamer serre als overgang tussen woning en tuin te zien, is eigenlijk ook meteen wel duidelijk dat het dan om een tuinkamer aanbouw aan uw woning gaat. Een tuinkamer houdt in dat uw woning voorzien wordt van een verlengstuk in de vorm van een aluminium overkapping (vaak met glazen schuifdeuren) of beter gezegd een tuinkamer serre. Zoals gezegd vaak rondom voorzien van glazen schuifdeuren, waardoor u met recht kunt spreken van een glazen tuinkamer. Het is vergelijkbaar met een tuinoverkapping met glas. Door deze tuinkamer vast te maken aan uw woning creëert u bijna hetzelfde als dat u zou doen met een aanbouw.

Glazen wanden voor de tuinkamer

Zoals gezegd is een tuinkamer vaak rondom voorzien van glazen schuifdeuren, waardoor u met recht kunt spreken van een glazen tuinkamer. En eerlijk is eerlijk: wanneer alle zijden rondom gesloten kunnen worden, kun u pas echt van een kamer in de tuin spreken. Deze glazen schuifdeuren zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas en aluminium boven- en onder rails. U kunt zelf het aantal sporen bepalen zodat de glazen wanden perfect op elkaar aansluiten en u zo een tuinkamer kunt creëren. Met behulp van andere accessoires kunt u ook uw tuinkamer openzetten bij mooi weer. Zo veranderd uw tuinkamer niet in een sauna wanneer het warmer weer wordt. De accessoires die u zou kunnen toevoegen zijn deurgrepen, zijgeleiding, een tochtstrip, tochtborstels en meenemers. Met behulp van deze accessoires heeft u een tuinkamer die gemakkelijk omgetoverd kan worden tot open overkapping.

Het dak

Wilt u graag uw hele tuinkamer van glas? Dat kan! De basis van de tuinkamer is aluminium, dit zorgt voor een stevige constructie. Maar daaromheen heeft u verschillende mogelijkheden. De wanden worden meestal van glas gemaakt en dit kunt u ook kiezen voor het dak. Voor het dak heeft u de optie tussen glas en polycarbonaat. Glas is helder en zorgt ervoor dat u van alle kanten nog naar buiten kunt kijken. Met polycarbonaat kan dat niet maar dan heeft u wel directe zonwering. Bepaal welke optie voor uw tuinkamer het beste is, overal glas of toch een polycarbonaat dak?

Extra opties

Er zijn ook diverse mogelijkheden om uw glas tuinkamer te perfectioneren met andere accessoires naast de verschillende accessoires van de glazen wand, zoals ledverlichting, verwarming en zonwering. Met ledverlichting kunt u spotjes in de tuinkamer plaatsen en die op afstand besturen. Zo kunt u zelfs wanneer het bewolkt of donker is, wel nog comfortabel in de tuinkamer zitten. De verwarmingsoptie kan erg fijn zijn wanneer u ook in de wintermaanden gebruik wilt maken van de tuinkamer zonder dat u het koud krijgt. De tuinkamerwarmers werken door een infrarood principe. Dit geeft een fijne stralingswarmte waardoor u voor u het weet warm en comfortabel kunt zitten in de tuinkamer. Een laatste optie die fijn kan zijn is de zonwering. De zonwering helpt het tegenhouden van de warme zonnestralen op warme zomer dagen. Zo voorkomt u dat uw tuinkamer een sauna wordt. Met deze opties kunt u een moderne luxe tuinkamer creëren.   

Zelf bouwen

Een tuinoverkapping met glas, oftewel glas tuinkamer, kosten weinig moeite om te realiseren. U kunt met onze eenvoudige montagehandleiding zelf de tuinkamer opbouwen. Wij leveren u alle benodigde onderdelen zodat u dit gemakkelijk zelf kunt realiseren. Het enige wat u nodig heeft is het passende gereedschap en een helpende hand. Het is verstandig om een vriend of familielid te vragen u te helpen met opbouwen. Zo kunnen jullie samen met behulp van de online-montagehandleiding gemakkelijk de tuinkamer op de juiste plek bouwen. Samen heeft u gegarandeerd succes met het opbouwen van de tuinkamer serre. 

Advies nodig?

Bij Solundo kennen we een ruimassortiment voor een tuinkamer serre of glazen tuinkamer. De moderne tuinoverkappingen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, vormen en kleuren, zodat het altijd passend aan uw woning als tuinkamer aanbouw gerealiseerd kan worden. U stelt uw glazen tuinkamer eenvoudig samen op onze website, de filters helpen u in uw keuzes. Een tuinkamer kopen of een tuinkamer maken was nog nooit zo eenvoudig. U vraagt zich wellicht af; wat kan een tuinkamer kosten?  Als u hulp of advies nodig heeft, aarzel niet en neem contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning nodig voor mijn tuinkamer?  

Het hangt er vanaf waar u de tuinkamer wilt gaan plaatsen of u een vergunning nodig hebt of niet. Meestal wordt een tuinkamer achter aan de woning gebouwd of in de achtertuin. Wanneer de tuinkamer zich op het achtererfgebied bevindt, niet dieper dan 4m en niet hoger dan 3m (1e verdieping) is, mag vaak vergunningsvrij gebouwd worden. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel vierkante meter u nog maximaal vergunningsvrij mag bebouwen en dat hangt vaak weer af van de oppervlakte van de woning (hoofdgebouw). Meer informatie vindt u ook bij de rijksoverheid of bij de plaatselijke gemeente.

Wat kost een complete tuinkamer?  

De prijs van een complete tuinkamer is afhankelijk van uw wensen en de uitvoering van de tuinkamer. Keuzes die daarbij een rol spelen zijn het type dakmateriaal (polycarbonaat of glas), vaste (zij)wanden of glazen schuifdeuren, met of zonder bepaalde extra’s zoals (elektrische) plissé-zonwering, LED-verlichting, enz. Maak ons uw wensen bekend en wij bieden u een offerte op maat aan.

Waarom koop ik een tuinkamer bij Solundo.nl?  

Solundo betrekt haar producten, zoals tuinkamers, maar ook glazen schuifwanden en allerlei aanverwante artikelen van Sunrooms, een partij die zijn sporen op de markt van aluminium belevingsproducten inmiddels ruimschoots verdiend heeft. Wij kunnen onze hoogwaardige en kwalitatief goede tuinkamers tegen een scherp tarief aanbieden. Daar plukt u als consument de vruchten van.

368