KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy

Serre aanbouw

Een glazen serre als aanbouw serre aan uw woning? U zegt het maar, hier vindt u alle mogelijkheden overzichtelijk op één pagina. Navigeert u door de verschillende opties en vergeet vooral niet uw bestelling te plaatsen!

1.

Samenstellen
2.

Extra opties
3.

Bestellen

1. Stel je eigen serre samen

In het filter hieronder kunt u uw serre samenstellen, van kleur tot aan de soort dakplaten. De gewenste afmetingen van de serre zijn hierbij ook erg belangrijk.

2. Extra opties

Voeg extra opties toe voor uw serre. Handige terrasverwarming of hoogwaardige glazen deuren.

Handleiding

De handleidingen zijn digitaal te downloaden onder service & montage of selecteer hier de juiste handleiding(en) die dan uitgeprint mee worden geleverd.

 • M
Betonpoeren

Hier kunt u aangeven of u betonpoeren wilt toepassen om de staanders van de overkapping op te monteren. Uiteraard is het ook mogelijk om uw overkapping te plaatsen op een zelfgemaakte fundering. Zorg daarbij dat de fundering voldoet aan de voorwaarden gesteld in de montagehandleiding. Standaard wordt uw overkapping geleverd met 1 hemelwaterafvoer. Kiest u voor meer betonpoeren met een hemelwaterafvoer dan dient u ook in de materiaallijst de HWA pijp, bladrooster en gootuitloop aantallen aan te passen.

 • M
 • M
 • M
Verlichting

Een verlichting set bevat energiezuinige LED lampjes waarvan er 2 stuks per tussenligger worden gemonteerd. De benodigde boor, afstandsbediening en trafo(s) zijn inbegrepen in de set.

 • M
Terrasverwarmers

Voor nog meer gebruiksplezier van uw overkapping kunt u kiezen voor onze infrarood terrasverwarmers. Door het infrarood principe ervaart u snel een comfortabele stralingswarmte zonder dat de gehele ruimte eerst opgewarmd dient te worden. De terrasverwarmer wordt inclusief afstandsbediening geleverd.

 • F
Voorkant terrasoverkapping

Bij deze optie kunt u kiezen uit decoratieve schoren welke aan elke staander worden bevestigd of een glazen schuifwand. Met laatstgenoemde optie kunt u uw terrasoverkapping winddicht afsluiten.

 • Voorkant glashoogte

  Kies hier uw gewenste glashoogte. Voor het bepalen van de dagmaat telt u 8,5cm op bij de gekozen glashoogte. De toelaatbare speling op deze afmeting is +/- 2 cm.

  Tochtborstels Glas-Glas

  • M

  Zijgeleiding / Tochtstrip Glas-Muur

  • M
  • M
  • M

  Deurgrepen

  • M

  RVS Meenemer set / RVS eindplaatjes

  • M
  • M
 • M
Zonwering

Voor de warme zomers kan een zonwering voor veel extra comfort zorgen. Onze degelijke zonweringen zijn van het plissé type en worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal en bedieningsstok. Voor de overkappingen met een uitval van 2 meter en/of een breedte van 3,03 meter zijn geen zonweringen beschikbaar. Wilt u hierbij zonwering neem dan contact met ons op.

 • M
In de Materiaallijst kunnen wijzigingen in de materialen van het geselecteerde product worden aangebracht.
Totaal:
Totaalprijs: € 882,27
Door u gekozen opties: € 0,00
Prijs inclusief opties en BTW: € 882,27
Concept naar mijzelf mailen

Concept versturen

Met het versturen van het concept gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.
Door u samengestelde productprijs inclusief opties en BTW:
€ 882,27
Concept naar mijzelf mailen

Met een serre aanbouw van Solundo zal iedereen u om uw smaak waarderen!

U kent het vast wel: u wilt graag het woongenot van uw woning vertalen naar uw terras en tuin. Een naadloze overgang tussen woning en tuin, waarbij u zowel het gevoel hebt in huis te zijn, als ook tegelijkertijd van de tuin te genieten. Harmonie tussen huis en tuin, dat is het belangrijkste. En dat niet alleen in de zomer of winter, nee, tijdens alle seizoenen van het jaar! Op dat moment spreken we bij uitstek van een tuin serre. Een serre gaat de perfecte oplossing bieden om de juiste balans te vinden voor uw woning.

Serre als aanbouw

De oplossingen van Solundo voor een serre overkapping – of moeten we zeggen serreaanbouw? –  lenen zich uitstekend voor dit doeleinde. Een serre bouwen aan uw woning, vaak een glazen serre, is eenvoudig te realiseren. Als aanbouw serre bouwt u tegelijkertijd een verlengstuk van uw woning als van uw tuin en terras. Twee vliegen in één klap, mooier een serre bouwen kan bijna niet! Deze “aanbouw” zal u ook nog veel geld besparen. U heeft namelijk geen aannemer of klusbedrijf nodig om deze serre te kunnen plaatsen. Het enige wat u nodig heeft is een handige vriend of familielid die u wilt helpen met de serre bouwen en een set gereedschap. Dan heeft u voor u het weet een serre als aanbouw voor uw huis en tuin.

Voordelen serre

Naast het maken van een serre als aanbouw is het ook mogelijk om te kiezen voor een tuin serre. U verrijkt uw tuin dan met een prachtig terras. Tuin serres geven een extra gevoel van luxe en comfort. De serres glas bestaan uit aluminium in combinatie met glas, waardoor u alsnog van uw tuin kunt genieten terwijl u ‘binnen’ zit. Zo kunt u zelfs met regen plezier halen uit uw tuin. Zelfs in de winter kunt u nu gebruik maken van de tuin, de serre houd u namelijk warm en droog. Wees niet bang dat de serre een obstakel wordt in de tuin. De serre heeft glazen schuifwanden waardoor het van binnen net voelt alsof u in de tuin zit en van buiten kunt u zo door de serre heen kijken. Tuin serres verrijken zo uw huis en tuin tegelijkertijd.

Verschillende opties voor de serre

Is de keuze voor een serre bouwen eenmaal gemaakt, dan komt natuurlijk meteen de vraag om de hoek: wat voor serre aanbouw willen we graag hebben? Het woord ‘serre’ verklapt daarbij al een deel van het antwoord; bijna altijd wordt de aanbouw serre uit aluminium en glas gebouwd. Wij spreken dan van een glazen serre of een serre glas, dat mag natuurlijk ook. Naast de glazen wanden zijn er meer keuzes die u kunt maken voor de serre. Zo moet u beslissen in welke kleur en stijl u de serre wilt. Hiervoor heeft u 3 verschillende opties. Kies de stijl en kleur die het beste past bij uw huis en tuin!

Een serre als wintertuin

Wilt u serres kopen om uw wintertuin te realiseren? Een wintertuin is een glazen ruimte aan de woning die door de stralingswarmte van de zon een prettige temperatuur kan worden van binnen. Door de aangename temperatuur kunt u deze plek gebruiken om uw planten te stallen tijdens de koude wintermaanden. Uw wintertuin hoeft u echter niet alleen voor het tijdelijk stallen van planten te gebruiken. U kunt er ook een leuk zitplekje in maken en zo genieten van de tuin terwijl u comfortabel binnen zit.  Zo kunt u uw eigen ‘wintertuin’ creëren. Voor deze wintertuin ook wel serre tuin biedt Solundo verschillende mogelijkheden in grootte, vorm, kleur en materiaalgebruik.

Advies van Solundo

Onze webshop laat onder andere de serre glas in al zijn mogelijkheden overzichtelijk zien, het filter helpt u daarbij eenvoudig in het maken van uw keuze om serres kopen. Alles aangevinkt, dan ziet u meteen de serre aanbouw naar uw wensen voor u geselecteerd. Klik, bestel en klaar! Weet u nog niet welke opties het beste zijn voor uw droomtuin? Neem dan contact met ons op en kom langs bij onze showroom. Samen zoeken we voor u de perfecte combinatie om uw droomtuin te realiseren. Wij helpen u graag!

Veelgestelde vragen

Heb je een vergunning nodig voor een serre?  

Wanneer u een serre wilt gaan plaatsen is het verstandig vooraf precies na te gaan wat wet en regelgeving toestaan. Aangezien een serre meestal rondom gesloten is, bijvoorbeeld met glazen schuifdeuren, zal het vaak als bijgebouw gezien worden. Dat wil niet zonder meer zeggen dat een vergunning altijd nodig is. Dat hangt namelijk af van diverse factoren, zoals grootte/hoogte van de serre en waar de serre aan de woning gebouwd wordt. Raadpleeg vooraf uw gemeente om verrassingen achteraf te voorkomen.

Wat kost een complete serre?  

Een complete serre zal meestal bestaan uit een aluminium constructie met glazen panelen als dak. Daarnaast is deze constructie dan voorzien van wanden rondom, hetzij vaste glazen wanden en/of schuifbare glazen deuren. Het is zelfs mogelijk om wanden met polycarbonaatplaten te plaatsen. Zoals u ziet zijn er best een aantal factoren die een rol spelen bij het bepalen van de prijs. Een eenduidige prijs noemen is dan ook niet mogelijk, maar offerte op maat aanvragen natuurlijk wel!

Vertel ons uw wensen en wij doen u een aantrekkelijk voorstel.

Hoe maak je zelf een serre?  

Het is voor elke doe-het-zelver mogelijk een serre aan de hand van de duidelijke handleiding op te bouwen. Stap voor stap wordt u door het montageproces geleid. Wanneer u de handleiding precies volgt, zult u zien dat het plaatsen van een serre goed te doen is. Neem de tijd en zorg voor het juiste gereedschap, dat voorkomt stress bij het monteren. En altijd goed meten vooraf natuurlijk.

370