KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy
Inspiratie - 

De keuze voor een hardglazen deur voor een glazen schuifpui uitgelegd

hardglazen deur
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

De veiligheid van een hardglazen deur boven gewoon glas
De toepassingen van glas in en om het huis zijn legio. Glas kan op velerlei manieren ingezet worden om het wooncomfort te verhogen. En wooncomfort gaat niet alleen over goed geïsoleerde ramen en dubbel glas. Veiligheid is ook een aspect dat bijdraagt aan uw wooncomfort. En juist dat speelt een belangrijke rol bij de hardglazen deuren van Solundo, die als glazen schuifwanden ingezet worden.

Een hardglazen schuifdeur bestaat voor het grootste gedeelte uit gehard veiligheidsglas. Naast de aluminium profielen wordt er een glazen paneel van 10mm veiligheidsglas toegepast. Het glas van een hardglazen deur wordt in een speciaal procedé verhit en weer heel snel afgekoeld. Daardoor is het glas extra sterk en goed bestand tegen temperatuursverschillen. Maar vooral ook veiliger: als het glas van een hardglazen schuifdeur om een of andere reden toch breekt, valt het in duizenden afgeronde kleine stukjes uit elkaar. De kans op ernstige snijwonden is hierdoor nihil. En dat vinden we bij Solundo erg belangrijk.

Solundo kiest ervoor dit veiligheidsglas in zijn hardglazen deuren als glazen schuifwanden voor terrasoverkapping of veranda in te zetten. Er is een uitgebreid assortiment van verschillende kleuren en formaten. Hierdoor kan vrijwel elke overkapping, maar bijvoorbeeld ook een balkon, met een hardglazen deur dicht gezet worden. In onze showroom staan een aantal schuifwanden met deze hardglazen deuren opgesteld. Maak een afspraak en overtuig u zelf van de veiligheid van een hardglazen schuifdeur. Welkom!

Veelgestelde vragen over een hard glazen deur

Wat is een hard glazen deur?  

Een hard glazen deur voor een glazen schuifpui  bestaat grotendeels uit gehard veiligheidsglas. De glazen deur heeft een boven en onderrail maar geen aluminium op de deur lengte. De breedte van de glazen deur kan 82 cm of 98 cm zijn, dit kunt u laten aansluiten op uw behoeftes.  Maak de hardglazen deuren zo goed mogelijk aansluiten naar uw wensen.

Kan een hard glazen deur op slot?  

De hard glazen deur voor de glazen schuifpui van Solundo kan niet op slot. Er zit geen slot de deur en wanneer u dit voor de overkapping gebruikt is dit ook niet nodig. Als u een achterdeur heeft met een slot hoeft u niet bang te zijn voor inbraak. Door geen slot te hebben op de hard glazen deur voor de glazen schuifpui kunt u gemakkelijk gebruik maken van de deur.

385