Een polycarbonaat dak creëert een koele schaduwplek

Creeër een eigen schaduwplek in uw tuin met behulp van een overkapping met een polycarbonaat dak! Lees hier hoe u dat doet en wat de voordelen ervan zijn. 

In de zomer buiten zitten is heerlijk met mooi weer. De laatste jaren kan de zomer in Nederland erg warm worden en hoeft u eigenlijk niet meer naar het buitenland om de zon te vinden. In Nederland is het soms lastig om comfortabel buiten te zitten wanneer het een hele week tegen de 30 graden is. Als u deze warmte niet gewend bent kan het zijn dat u al snel naar binnen wilt vluchten om daar koeler te kunnen zitten. Dit is zonde van het mooie weer en niet nodig. Door een fijne schaduwplek in uw tuin te creëren kunt u zonder het oncomfortabel te hebben buiten zitten.

Creëer uw eigen schaduwplek

Een schaduwplek kan gecreëerd worden door middel van bomen of een parasol, maar u kunt ook uw tuin op een luxere manier comfortabeler maken. Een overkapping met een polycarbonaat dak zorgt ervoor dat u in de zomer een fijne schaduw plek heeft en zelfs nog lekker buiten kunt zitten wanneer er een onverwachte regenbui aankomt. Een veranda dak polycarbonaat zorgt ervoor dat het zonlicht verminderd wordt en een deel van de warmte van de zon wordt afgestoten. Zo kunt u met behulp van een veranda overkapping altijd op een koele plek in de tuin zitten. Laat het weer met behulp van een polycarbonaat dak nooit meer invloed hebben op de keuze of u wel of niet buiten gaat zitten.

De beste keuze voor het dak van uw veranda

Er zijn meerdere keuzes dan één simpel polycarbonaat dak voor de veranda. Veranda dak polycarbonaat of gemaakt van gelaagd glas, het kan beide. Het grootste verschil tussen deze twee opties is de mogelijkheid om helder naar buiten te kunnen kijken. Met gelaagd glas kunt u zonder enige vervaging alles helder door het dak zien. Dit kan fijn zijn als u bijvoorbeeld graag naar de sterren zou willen kijken, maar dit geeft weinig bescherming tegen de warmte van de zon. De warmte kan wel makkelijk opgelost worden met een bijpassende zonwering. Een overkapping met polycarbonaat dak zorgt ervoor dat u gedeeltelijk door het dak kunt kijken maar zonder dat alles helder zichtbaar zal zijn. Sterrenkijken zal met zo’n polycarbonaat dak lastig worden, maar het beschermd wel beter tegen de warmte van de zon en het geeft schaduw. Het is belangrijk om na te denken wat voor u belangrijk is bij het maken van deze keuze, wilt u kunnen kijken naar de sterren of wilt u zonder extra zonwering beschermd zijn tegen het felle zonlicht?

Verschillende soorten polycarbonaat voor het dak

Polycarbonaat platen voor de veranda zijn er in verschillende soorten. Deze soorten bepalen hoeveel warmte en licht er door het dak heen komt. De lichtste versie is helder polycarbonaat. Helder polycarbonaat is 66% licht doorlatend door de stevige X structuur. Opaal polycarbonaat laat meer licht toe namelijk 55% maar doordat het opaal is worden de zonnestralen diffuse waardoor u dus geen last heeft van stekende warme zonnestralen die in uw gezicht schijnen. Het meest effectieve polycarbonaat dak tegen zonlicht is de IQ relax plaat. Deze soort van polycarbonaat zorgt ervoor dat minimaal 55% licht wordt tegengehouden en de warmte stralen worden net zoals bij de opaal polycarbonaat plaat diffuse. Wat deze plaat het beste maakt is de toplaag die erop zit. De toplaag voor het polycarbonaat dak zorgt ervoor dat er meer warmte wordt tegengehouden.

Solundo biedt advies over een polycarbonaat dak

Weet u niet precies welke polycarbonaat platen voor veranda geschikt zijn voor uw situatie? Polycarbonaat helpt tegen het felle licht van de zon zonder zonwering. Dit is de meest voordelige optie voor het dak van uw veranda of terrasoverkapping. Bent u er nog niet over uit en wilt u graag advies? Neem gerust contact met ons op en kom langs bij onze showroom om persoonlijk advies van onze experts te vragen. Wij helpen u graag een polycarbonaat dak of glazen dak uit te kiezen!

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Persoonlijk advies in de showroom?

Ontvang persoonlijk advies in onze showroom! Ons deskundige team staat klaar om jou te helpen bij het kiezen van de perfecte schuifwand voor jouw ruimte. Kom langs en ontdek hoe wij je kunnen helpen jouw ideeën werkelijkheid te maken.

Whatsapp
Loading..