Geen stalen carport maar een aluminium carport

Stalen carport? Ga voor een aluminium carport van solundo!

Stalen carport? Ga voor een aluminium carport van solundo!

Wij komen het nogal eens tegen, de vraag naar een stalen carport of carport metaal, terwijl een aluminium carport bedoeld wordt. Begrijpelijk, want aluminium behoort natuurlijk tot de metalen. Maar het klopt niet. Een stalen carport komt weliswaar voor, maar niet vaak. Staal is erg zwaar en moeilijk te verwerken ten opzichte van aluminium. Aluminium weegt slechts een derde van het gewicht van staal, maar is niettemin erg sterk en slijtvast.

Staal heeft een andere uitstraling dan aluminium. Staal laat zich daarnaast minder makkelijk in bepaalde vormen vatten als aluminium. Neem alleen al de vorm van de goot van een overkapping en u snapt wat wij bedoelen. Staal is vooral op het functionele gericht, maar de klant zoekt juist bij een carport of overkapping naar een bepaalde uitstraling, een gevoel van beleving. Iets wat perfect met aluminium gerealiseerd kan worden. En dat mag gezien worden!

Nu is het zo dat een carport in allerlei vormen en uitvoeringen te krijgen is, voor elk budget is er een passende carport te vinden. Wat moet de carport vooal voor u doen? Welke functionaliteit past daar het beste bij? En welke uitvoering dan?

Onze ervaring is dat wanneer mensen hun voertuig beschermd tegen weersinvloeden willen stallen, meestal voor een carport polycarbonaat platen gaan. De panelen op het dak van de aluminium constructie zijn dan van polycarbonaat gemaakt, een zeer stevige, maar ook flexibele oplossing. Daarnaast is een carport polycarbonaat platen ook nog eens goedkoper dan bijvoorbeeld de inzet van glaspanelen op de aluminium onderconstructie.

De carport staat echt ten dienste aan de functionaliteit, dus veilig en schoon parkeren van uw voertuig. Regen, sneeuw en vorst hebben geen vat op uw voertuig, ideaal onder alle weersomstandigheden. En vergis u niet: een carport polycarbonaat platen is weliswaar functioneel, maar ziet er ook nog eens gelikt uit. De carport is volgens de laatste trends ontworpen en opgebouwd, steeds om klanten van de beste oplossing te voorzien zonder aan kwaliteit en schoonheid af te doen. De tarieven zijn scherp, maar dat is wellicht het laatste argument waarom u voor een aantrekkelijke carport zou kiezen. Laat u inspireren en bezoek ons in onze showroom!

Bekijk en bestel ook dit product
Nu bekijken

Veelgestelde vragen over een stalen carport en aluminium carport

Hoeveel kost een stalen carport?

Een stalen carport kan tussen de 1500 en 3500 euro kosten. Dit is niet super voordelig. Staal kan best prijzig zijn. Staal is erg zwaar en een reden waarom wij bij Solundo er geen gebruik van maken. Aluminium is daarentegen lichter en nog steeds super stevig en duurzaam. Daarnaast is aluminium ook voordeliger. De prijs van een aluminium overkapping zit tussen de €906,84 voor de kleinste maat en €4181,26 voor de grootste maat.

Wat is het verschil tussen een aluminium en stalen carport?

Een stalen carport kan erg robuust zijn maar heeft geen verfijnde afwerking. Daarnaast heeft het ook iets meer onderhoud nodig en is het erg zwaar. De functionaliteit van aluminium is dus veel gunstiger en makkelijker om mee te werken en te onderhouden. Ook geeft aluminium de ruimte om de overkapping in verschillende kleuren te kunnen spuiten. Bekijk welke kleur en stijl het beste past bij uw overkapping!

Terrasoverkappingen binnenkant2.png

Ontvang gratis onze brochure via e-mail

Onze brochure staat boordevol ideeën en handige informatie over onze producten. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe project! Vraag de brochure gratis aan en ontvang het direct via de e-mail.

Persoonlijk advies in de showroom?

Ontvang persoonlijk advies in onze showroom! Ons deskundige team staat klaar om jou te helpen bij het kiezen van de perfecte schuifwand voor jouw ruimte. Kom langs en ontdek hoe wij je kunnen helpen jouw ideeën werkelijkheid te maken.

Whatsapp
Loading..