KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy Home Over ons
Inspiratie - 

Handige tips voor een schuifwand glas

hm_zoet_elburg_web_03.jpg
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

Hoe monteer ik een glazen schuifwand veranda?

Hoe monteer ik een glazen schuifwand veranda?

De vrachtwagen die zojuist uw glazen schuifwand veranda geleverd heeft, rijdt net de straat uit. U kunt niet wachten om te beginnen met de montage van de glazen schuifwanden voor buiten. De aanschaf van glazen schuifwand veranda was weloverwogen en goed getimed: het mooie weer staat voor de deur. Ideaal om gelijk met de montage te starten van de glazen schuifdeuren veranda.

De montage van glazen schuifwanden voor veranda is eenvoudig en snel te doen, dat kunnen we u alvast verklappen. Echter, een goede voorbereiding is het halve werk: zorg dat u de maten goed genomen hebt, meet alles nog eens na en leg het juiste gereedschap alvast klaar. Verzeker u er ook van dat de ondergrond waterpas en goed stevig is. Nog zo’n open deur: Veiligheid boven alles; zorg voor een nette en schone werkomgeving, waarbij u goed de ruimte hebt om de glazen schuifwand veranda op te kunnen bouwen.

Start de opbouwwerkzaamheden voor de glazen schuifwand met het op maat zagen van de boven- en onderrail, indien noodzakelijk. Beide rails kunnen passend tussen de staanders van de overkapping gemaakt worden. Extra handig: als er wat meer ruimte dan raillengte tussen de staanders beschikbaar is, kunt u links en rechts optioneel te bestellen zijgeleidingsprofielen verticaal monteren. Deze profielen geven uw schuifwand veranda extra aanzien, doordat de glazen wand een mooi afgesloten geheel vormt. De bovenrail kan van onderaf aan de goot gemonteerd worden, de onderrail kan met schroeven en/of slagploegen op de ondergrond bevestigd worden. Let u er daarbij op dat boven- en onderrail exact boven elkaar gemonteerd worden, zodat de glazen deuren straks netjes verticaal opgesteld staan.


Om de glazen schuifwanden compleet te maken, kunnen nu ook de deursets op de gehard glazen panelen gemonteerd worden: eerst het u-vormig rubber op het glas, vervolgens glas plus rubber in de deurset. Heeft u smallere ruiten dan de standaardmaat? De deursets kunnen eenvoudig ingekort worden, door één wielset te demonteren, het profiel in te korten op de gewenste glasbreedte en vervolgens de wielset weer te monteren.

U bent nu klaar om de schuifwand veranda daadwerkelijk ‘op te zetten’. Plaats elke glazen schuifdeur eerst met het glas in de bovenrail en laat de deur vervolgens op het juist spoor zakken. Zo doet u dat met alle deuren. Eventueel kunnen nog deurgreepjes, meenemers of tochtborstels, die extra besteld kunnen worden, vervolgens gemonteerd worden. Schuif de deuren in de gewenste positie en uw terrasoverkapping met glazen schuifwanden is klaar!

385