KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy Home Over ons
Inspiratie - 

Houten carport en aluminium carport, wat zijn de voor- en nadelen?

Carport image 1
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

Een houten carport of een aluminium carport, wat kiest u?

Een overkapping als carport wordt vaak toegepast om uw auto, camper, motor of boot vrij van weersinvloeden te kunnen stallen. Verkrijgbaar in allerlei vormen, kleuren en uitvoeringen. En natuurlijk kijken we daarbij naar ons huis, waar de carport bij geplaatst wordt. Wat past het beste bij onze woning? Welk materiaal geven we dan de voorkeur aan? Vinden we het belangrijk dat de carport eenvoudig en snel op te bouwen is en daarbij ook nog eens onderhoudsvrij? Zomaar een paar vragen die een rol spelen bij de keuze voor een carport.

Twee gangbare varianten zijn een houten carport of een aluminium carport. Hoewel een houten carport er vaak robuust en fraai uitziet, zijn er wel een paar nadelen te benoemen ten opzichte van een aluminium carport. In de eerste plaats komt het bij een houten carport vaak op maatwerk aan, wat de carport gelijk een stuk duurder maakt dan de aluminium variant. Alles wordt ingemeten en op maat gezaagd, waarna er gemonteerd kan worden. Daarvoor heeft u een specialist nodig, in de meeste gevallen zal men dit niet zelf opbouwen. Daarnaast kent een houten carport het nodige onderhoud, omdat het toch een natuurlijk product is. Denk bijvoorbeeld aan schilderen, wat eens in de paar jaar terugkomt.

Een aluminium carport kent een aantal voordelen ten opzichte van een houten carport, die de keuze voor aanschaf van een carport zeker kunnen beïnvloeden. Maatwerk bijvoorbeeld kan ook hier toegepast worden, maar is lang niet altijd noodzakelijk. Dat betekent dat er veel sneller en eenvoudiger gemonteerd kan worden, ook door u zelf. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Nog een voordeel ten opzichte van hout is dat een aluminium carport nagenoeg onderhoudsvrij is. Natuurlijk zal de carport op zijn tijd schoongemaakt moeten worden, dat is bij een houten carport echter niet anders. De aluminium profielen zijn voorzien van een robuuste coating, wat de duurzaamheid zeer ten goede komt. U heeft er de komende jaren geen omkijken naar. En het mooie is dat de profielen een zelfde uitstraling als hout kunnen hebben.

Kortom, een aluminium carport mag zich zeker meten met een houten carport, maar tegen een fractie van de prijs, een zeer snelle en eenvoudige montage en ook nog eens onderhoudsvrij.  Wij hopen dat dit u zal inspireren om de aluminium carport zeker te overwegen, wanneer u nadenkt over een nieuwe carport. Solundo wenst u veel inspiratie!

385