KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy Home Over ons
Inspiratie - 

Maak uw overkapping glas of polycarbonaat op maat

terrasoverkapping-in-verschillende-uitvoeringen.jpg
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

Een overkapping glas of aluminium overkapping op maat voor iedereen

Een aluminium overkapping op maat is mogelijk voor iedereen. Zeker bij een overkapping met polycarbonaat is dit eenvoudig te realiseren, doordat alle materialen prima door u zelf in te korten zijn. Maar ook bij een overkapping aluminium met glas is maatwerk zeker mogelijk. Het standaard gelaagde en geharde glas is niet te snijden of zagen, maar toch zijn door de diverse glasbreedtes vele indelingen voor een aluminium overkapping met glas op maat mogelijk. Dus een overkapping glas of polycarbonaat kan allebei op maat gemaakt worden.

Laten we eens in detail kijken hoe een aluminium overkapping op maat gemaakt kan worden. De terrasoverkappingen van Solundo zijn eenvoudig zelf te monteren. Elk onderdeel is apart verpakt en kan voor montage op maat gezaagd worden. De onderconstructie is van aluminium en kan met een handcirkelzaag of zaagtafel gezaagd worden. Dat geldt natuurlijk ook voor de polycarbonaatplaten. Zorg dat u voor elk in te korten onderdeel goed de maten meet voordat u gaat zagen. Denk bijvoorbeeld aan het muurprofiel, de goot en sierlijst, de staanders of de liggers.


Aluminium overkapping met glas

Bij een overkapping aluminium met glas kan het glas dus niet gesneden of gezaagd worden, maar dat betekent niet dat een aluminium overkapping met glas niet mogelijk is. Het is goed om vooraf na te denken over de indeling met glaspanelen, aantal liggers en daarmee ook de totale breedte van de terrasoverkapping. Wij adviseren de hartmaat van de liggers altijd 2cm breder dan de te plaatsen glasplaat te nemen. Bijvoorbeeld hartmaat 74cm bij standaard glasbreedte 72cm. De liggers zelf zijn 6cm breed. Zo kunt u precies de totale breedte voor uw terrasoverkapping met glas uitrekenen.

Montage-instructie

Onze uitgebreide en duidelijke montage-instructie zal u zeker van dienst zijn bij het realiseren van uw overkapping glas of polycarbonaat op maat. U kunt deze op onze website downloaden. Lees hem goed door en u wordt stap voor stap begeleid in het proces van maatwerk voor uw terrasoverkapping. Veel succes en geniet van het eindresultaat!

385