KVK: 08154467
BTW: NL8208.69.569.B.01
Algemene voorwaarden Privacy
Inspiratie - 

Verschillende manieren om een dak op de veranda te maken

overkapping aan huis
‹ Terug naar inspiratie overzicht.

Welk dak wilt u op uw veranda maken? 

Als het aankomt op het kiezen van het juiste dak voor uw veranda, is het belangrijk dat u weet wat de mogelijkheden zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een schuin dak op uw veranda of kiest u voor een plat dak? Beide daken hebben voordelen. U leest hier meer over deze voordelen en welk dak we u aanbieden.  

 

De voordelen van een schuin dak  

Waarom zou een schuin dak op uw veranda maken? Een schuin dak wordt vooral gezien bij oudere huizen. Dit komt vanwege de traditionelere uitstraling van een schuin dak ten opzichte van een plat dak. Een schuin dak komt u daarom ook steeds minder vaak tegen. Een groot voordeel van een schuin dak is het goede waterafvoer. Ook zorgt een schuin dak op de veranda voor meer warmte behoud. Heerlijk voor in de late zomeravonden.  

 

De voordelen van een plat dak  

Waarom zou u een plat dak boven uw veranda maken? Een plat dak op de veranda maken ten opzichte van een schuin dak, brengt meer voordelen met zich mee. Als het gaat om uitstraling, ziet een plat dak er een stuk moderner uit dan een schuin dak. Zo kunt u het dak voor meerdere functies gebruiken. U kunt eraan denken om zonnepanelen op te plaatsen of u kunt planten op het dak plaatsen. Een ander groot voordeel is dat u geen extra ruimte verlies heeft in de hoogte. Door een plat dak op de veranda te maken voelt de veranda echt aan als een volwaardige verlenging van uw woning. 

Verschillende soorten dak materialen  

Er zijn uiteraard verschillende soorten dakmaterialen die u kunt gebruiken om het dak op de veranda te maken. Bij Solundo hebben we vier verschillende soorten dakmaterialen waar u uit kunt kiezen. Hierbij is het goed om na te denken over een aantal vragen. Hoeveel licht wilt u bijvoorbeeld laten doorschijnen vanuit het dak? Hoe goed wilt u naar buiten kunnen kijken?  

Hierbij is ook de vormgeving van het dak belangrijk. Zo kunt u bij Solundo kiezen uit drie verschillende sierlijsten: Klassiek, vierkant en rond. Kijk hierbij goed welke vorm past bij uw (tuin)huis.  

 

Wat voor dak koop ik bij Solundo?  

Bij Solundo koopt u een dak met een standaard hellingshoek van 7,4 graden. Het dak is dus bijna recht. De reden dat er een standaard hellingshoek in de onderdelen van ons bouwpakket zit verwerkt, is zodat u gemakkelijker het dak kan reinigen en de regen gemakkelijk kan worden afgevoerd. Omdat de hellingshoek maar 7,4 graden is, verliest u bijna geen extra ruimte in de hoogte. 

 

Hoe u zelf een veranda kunt samenstellen bij Solundo 

Bij Solundo kunt u gemakkelijk uw eigen veranda samenstellen. U hoeft slechts een paar stappen te volgen. Zo kunt u een keuze maken uit de kleur, het dakmateriaal, type sierlijst, de breedte van de veranda en de hoogte. Wanneer u de selectie heeft gemaakt kunt u er voor kiezen om ook de handleiding aan te schaffen. Dit raden we aan omdat u met de handleiding gemakkelijker het bouwpakket kunt omtoveren tot een prachtige veranda.  

Wilt u nog verlichting voor uw veranda? Of terrasverwarmers? Er zijn nog verschillende extra opties die u kunt kiezen om uw veranda helemaal compleet te maken. Vergeet daarom ook zeker niet even de tijd te nemen om de mogelijkheden te bekijken. 

 

Conclusie  

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer u een dak op de veranda wilt maken. Zo kunt u kiezen voor een schuin- of plat dak. Een schuin dak bij een veranda ziet u vaak nog bij de wat oudere- en traditionelere huizen. Een plat dak heeft juist een moderne uitstraling en wordt vaak bij nieuwbouw gebruikt. Bij Solundo koopt u een dak met een hellingshoek van 7,4 graden. Hierdoor verliest u weinig extra ruimte in de hoogte en kan de regen goed afgevoerd worden.  

Heeft u vragen over hoe een dak boven uw veranda maken of wilt u meer informatie over onze verschillende bouwpakketten? Wij staan u graag te woord. 

385